Peloton betwist de CPSC-waarschuwing die ouders aanspoort om te stoppen met het gebruik van Tread + loopband

17 Apr 2021

Peloton betwist de CPSC-waarschuwing die ouders aanspoort om te stoppen met het gebruik van Tread + loopband

Peloton staat onder druk van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission, die zaterdag een bulletin heeft uitgegeven waarin ouders worden gewaarschuwd de Tread + -loopband van het bedrijf niet te gebruiken als ze thuis kinderen hebben.

"Tot op heden is CPSC dat op de hoogte van 39 incidenten, waaronder één sterfgeval, ”zei de waakhondgroep in de nieuwe waarschuwing. "Het personeel van CPSC is van mening dat de Peloton Tread + ernstige risico's voor kinderen met zich meebrengt door schaafwonden, breuken en overlijden. In het licht van meerdere meldingen van kinderen die bekneld raken, vastzitten en onder de achterrol van het product worden getrokken, spoort CPSC consumenten met kinderen thuis aan om stop onmiddellijk met het gebruik van het product. "

De CPSC heeft een video bijgevoegd die beweert te laten zien hoe snel een klein kind onder de loopband kan worden gezogen. De video toont een klein meisje dat achteruit op de loopband loopt terwijl een jonge jongen met een roze bal naast de loopband speelt. Zijn armen lijken plotseling onder de loopband vast te komen zitten, wat het meisje ertoe aanzet om van de loopband af te stappen en hulp te halen. Het kind wist zich los te maken, maar bleef met zijn bal weer onder de loopband kruipen. Terwijl het kind zich aan het einde van de video onder de loopband lijkt te wiebelen, waarschuwde de CPSC dat andere resultaten veel erger zouden kunnen zijn.

Vorige maand drong Peloton-CEO John Foley er bij mensen op aan voorzichtig te zijn nadat het bedrijf op de hoogte was van een incident waarbij een kind is overleden als gevolg van een ongeval met de Tread + loopband. Foley waarschuwde mensen om het gebied om hen heen te controleren voordat ze aan het trainen waren om er zeker van te zijn dat het vrij is en om de sleutel van de loopband na het trainen te verwijderen, zodat een kind de loopband niet kan starten als ze niet in de buurt zijn van een volwassene.

Een woordvoerder van Peloton vertelde VANDAAG op zaterdag dat het bedrijf de nadruk blijft leggen op veiligheid en dat de CPSC "tot dusverre heeft geweigerd om samen te werken met Peloton".

In een verklaring stelt het bedrijf zei dat het aanbood om een ​​gezamenlijke aankondiging te doen en dat "CPSC niet bereid was om zinvolle discussies met Peloton aan te gaan voordat het zijn onnauwkeurige en misleidende persbericht uitgaf."

"Het belang van het opvolgen van de veiligheidswaarschuwingen van Peloton en instructies zijn overduidelijk in de video die CPSC heeft opgenomen in zijn eenzijdige persbericht. Peloton instrueert met name leden om de veiligheidssleutel te verwijderen wanneer de Tread + niet in gebruik is, juist om het soort incident te vermijden dat in deze video wordt weergegeven. Safety Key is losgemaakt als geïnstrueerd, kan de Tread + niet worden ingeschakeld, "aldus de verklaring. "De Tread + bevat veiligheidswaarschuwingen en instructies op verschillende plaatsen, waaronder in de gebruikershandleiding, op een veiligheidskaart die bij aflevering bovenop de Tread + -bak is achtergelaten, en op het product zelf."

Het bedrijf vertelde NBC New York de 39 incidenten die door de commissie worden genoemd, hebben niet alleen betrekking op kinderen, maar omvatten ook incidenten met voorwerpen en een huisdier, en stelt dat de CPSC-verklaring dat onderscheid niet grondig genoeg maakt.

Peloton-loopbandlessen ook bevatten nu extra veiligheidsberichten van instructeurs, die hardlopers eraan herinneren ervoor te zorgen dat hun gebied vrij is van kinderen, huisdieren en voorwerpen, en om de veiligheidssleutel aan het einde van een training te verwijderen.

De Tread + -loopband is van Peloton duurder aanbod en verkoopt voor $ 4.295. Het fitnessbedrijf is immens populair geworden tijdens de pandemie toen sportscholen werden gesloten en mensen zochten naar een manier om actief te blijven vanuit het comfort van thuis.