Online traplift kopen: let op deze 5 zaken

20 Feb 2024

Online traplift kopen: let op deze 5 zaken

Ben je slecht ter been? Dan is het geen pretje als je dag in dag uit de trap op en af moet om in je slaapkamer te komen. Een kleine misstap kan namelijk al resulteren in een valpartij met grote gevolgen. Met een traplift maak je hier een einde aan. Als je een traplift wilt kopen, is de kans groot dat jij je zoektocht online begint. In deze tekst lees je waar je in dat geval op moet letten.

1) Soort trap

We trappen direct af met één van de belangrijkste aandachtspunten bij een traplift bestellen. Je wilt immers niet dat je een lift koopt die niet geschikt is voor jouw trap. Heb je een trap met één of meer bochten? Dan heb je niets aan een rechte traplift. Stel daarom eerst vast wat voor soort trap je hebt. Je weet dan precies welke traplift je moet bestellen. Twijfel je? Laat de situatie dan bekijken door de adviseur. Zij komen graag bij je langs om je te helpen.

2) Maat

Wie online een traplift koopt, moet ook rekening houden met de maat. Koop je een lift die te kort of te lang is voor je trap? Dan kun je hem niet gebruiken. Je geeft dan veel geld voor niets uit. Als je van plan bent de traplift zelf te bestellen, is het van belang dat je de trap nauwkeurig opmeet. Kies je voor een Handicare traplift kopen? Dan komt er een specialist langs om de maten op te nemen. Doordat hij alles weet over dit soort liften, hoef je niet bang te zijn dat er iets misgaat bij het bestellen van de traplift.

3) Veiligheid

De meeste mensen kiezen voor een traplift omdat ze hiermee veilig naar boven en beneden kunnen komen. Helaas is niet iedere traplift even veilig. Vandaar dat de veiligheid ook iets is om op te letten als je van plan bent om online een traplift te kopen. Dit lijkt misschien lastig in te schatten, maar het is een stuk makkelijker dan je denkt. Heb je een traplift op het oog? Kijk dan of deze voldoet aan de eisen van het ISO en of ze door onafhankelijke instituten getest zijn op veiligheid. 

4) Installatie

Heb je een goedkope traplift gevonden? Dan wil je deze misschien direct kopen. Ga alleen pas over tot aankoop als je duidelijk hebt hoe het met de installatie zit. Je wilt immers dat de lift geïnstalleerd wordt door een professional. Bij de meeste verkopers van trapliften is de installatie inbegrepen, maar het kan geen kwaad om je hier toch even in te verdiepen.

5) Prijs

We behandelen de prijs hier als laatste, maar vaak is dit het eerste waar mensen naar kijken. Logisch, want je wilt niet onnodig veel betalen voor een traplift. Vergelijk trapliften daarom altijd met elkaar voordat je knopen doorhakt. Kun jij je geen nieuwe traplift veroorloven? Dan biedt een tweedehands traplift misschien uitkomst. Als dit ook nog te duur is, kun je overwegen om een traplift te huren.