Maak je grill schoon met een ui (en 6 andere grillhacks)

19 Apr 2021

Maak je grill schoon met een ui (en 6 andere grillhacks)

Het grillseizoen is goddelijk, daar bestaat geen twijfel over. De rook, het houtskool, de vlammen en de smaak zijn stuk voor stuk een seizoensgebonden genot. Maar de opruiming? Die is voor de vogels.

Maar als ik je nu eens vertel dat je in plaats van je rekken te borstelen en te borstelen, ze gewoon met een ui kunt wegvegen? Lees verder voor essentiële grill-hacks die u zullen helpen uw grillspel naar een hoger niveau te tillen.

Maak uw grill schoon met een ui

Er zijn twee manieren om dit te doen dit, en ze beginnen allebei met het doormidden hakken van een ui. De gemakkelijkste, niet-giftige manier om een ​​vuil grillrooster schoon te schrobben, is door het af te vegen met een ui. Je wilt er zeker van zijn dat je grill aanstaat als je dat doet, want de hitte activeert de natuurlijke reinigingskracht van de ui. En als u uw ui op een lange grillvork spies, krijgt u meer bewegingsvrijheid en een stevigere grip dan een tang u kan bieden.

Als u eenmaal voorverwarmd en voldoende spies heeft, hoeft u alleen nog maar te doen is het snijvlak van de ui langs de rekken wrijven. Al het afval moet meteen loskomen als je bezig bent.

Maar let op: als je je schone rek met een ui schoonveegt voordat je je vlees en groenten neerlegt, wordt het opruimen een fluitje van een cent. Dat komt doordat de natuurlijke oliën van de ui een beschermende laag op het metaal vormen en misschien zelfs een beetje smaak aan je maaltijd toevoegen.

Maak een voorraad propaan met een theeketel

Dankzij deze simpele truc hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je zonder benzine komt te zitten voordat je maaltijd helemaal gaar is. Om te weten hoeveel propaan er nog in een tank zit, hoef je alleen maar een theeketel vol warm water te gieten - het is niet nodig om het volledig te koken - langs de zijkant van een propaantank.

De warme water verwarmt het metaal in het bovenste gedeelte van de tank helemaal tot aan het punt waar het vloeibare propaan erin zit. Als je tank bijna helemaal tot aan de bodem warm is, is het tijd om te tanken. Maar als je tank lekker koel aanvoelt, ben je goed om te grillen.

Gegroet een propaantaxi

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar op Instagram.

Dus je hebt de theeketeltruc geprobeerd om erachter te komen dat je absoluut geen benzine meer hebt? Zweet het niet. Bedrijven zoals Propaantaxi zullen je daadwerkelijk een verse tank komen brengen, allemaal met een druk op de knop van hun smartphone-app.

En hoewel Propaantaxi misschien wel een van de weinige bedrijven is die leveringen via de app aanbieden, is het nauwelijks het enige bedrijf dat helemaal wil leveren. Bedrijven zoals AmeriGas en All State Propane bieden bezorgdiensten aan en bieden soms zelfs couponcodes aan als u naar bezorging in uw stad zoekt.

Rook limonade terwijl u voorverwarmt

Don Laat die eerste kostbare momenten van BBQ-tijd niet verloren gaan terwijl u wacht tot uw grill is opgewarmd. Gooi in plaats daarvan een dozijn citroenen in tweeën gesneden op de rekken voordat je je piloot zelfs maar aansteekt. Naarmate de grill opwarmt, worden de oliën en sappen in de citroen ook goed, waardoor ze gemakkelijker te persen en veel geuriger zijn.

Wanneer uw grill de optimale grilltemperatuur heeft bereikt, verwijdert u de citroenen met een tang , en laat ze een beetje afkoelen voordat je ze gaat persen. Totdat je langzaam aan een glas zoete, citrusachtige, gerookte limonade hebt nippen, is het onmogelijk te begrijpen wat je al die tijd hebt gemist.

Bereik een grote, rokerige hardhoutsmaak ... van een gas grill

Deze truc is zo eenvoudig dat je jezelf voor de gek houdt omdat je er nog niet aan denkt. Houtgrillen creëert enkele van de meest wenselijke, gelaagde smaken die mogelijk zijn in de wereld van het grillen, maar het is verreweg de meest uitdagende brandstofbron om mee te grillen.

Wil je een geweldige manier om rokerige, houtgestookte smaak in uw gemakkelijker te controleren, op gas gegrilde maaltijd? Gooi gewoon wat houtsnippers in een goed afgesloten aluminiumfoliepakket en prik een paar gaatjes in de bovenkant. Pas echter op dat je niet door de onderste laag folie gaat.

Naarmate het pakje warmer wordt, zullen de houtsnippers hun geurige oliën afgeven, zodat je zonder ooit kersen-, pecannoten- of hickory-tonen aan je vlees kunt toevoegen. de moeite nemen om met een bijl te zwaaien.

Begin je vuur met een doos eieren

Houtskool is een redelijk eenvoudig grillmedium om te manipuleren als je eenmaal het vuur hebt aangestoken. Maar zelfs briketten die op de markt worden gebracht als "geen aanstekervloeistof nodig" kunnen een echte pijn in de nek zijn als er maar een zacht briesje in de lucht is. Maar een gemakkelijke manier om een ​​goede vlam te krijgen, is door een dozijn stukjes houtskool in de holtes van een papieren eierdoos te plaatsen.

Plaats de hele doos op de bodem van je grill en steek hem dan aan. Het papier verbrandt onmiddellijk en helpt de briketten op gang te brengen. Probeer deze truc gewoon niet uit met een piepschuim of plastic doos.

Grill binnen

U hoeft uw grill niet te annuleren vanwege slecht weer. Verplaats gewoon het grillen naar binnen! Ja, grillen binnenshuis is niet alleen mogelijk, maar wordt in heel Japan vaak toegepast, allemaal dankzij een speciaal soort bijna ongerepte witte houtskool genaamd Binchotan.

Gevormd door hout te verbranden bij zulke waanzinnig hoge temperaturen dat het alles volledig vernietigt onzuiverheden en vocht erin, Binchotan-briketten branden efficiënt genoeg om binnenshuis te worden gebruikt. Helaas kunnen ze behoorlijk moeilijk te vinden zijn, en ze zijn echt de enige optie om binnen te grillen.

Probeer nooit binnenshuis te grillen met gewone houtskool-, gas- of houtgestookte grills. Als het inademen van rook je niet doodt en je appartement niet op je afbrandt, zullen de giftige chemicaliën die vrijkomen bij het grillen je zeker doen.

10Best maakt deel uit van de VS VANDAAG Netwerk, dat een authentiek lokaal perspectief biedt op bestemmingen over de hele wereld, naast reis- en levensstijladvies.