Een regel die ik hoorde tijdens het afsluiten veranderde de manier waarop ik mijn lichaam zie volledig

17 Apr 2021

Een regel die ik hoorde tijdens het afsluiten veranderde de manier waarop ik mijn lichaam zie volledig

Ongeacht je leeftijd, ras, geslachtsidentiteit of lichaamstype, de kans is groot dat je in de spiegel hebt gekeken en te maken hebt gehad met een zekere mate van onzekerheid of een slecht lichaamsbeeld. Voor mij werd het een alledaagse gebeurtenis: naar mezelf kijken was een hele klus, en mijn Google-zoekgeschiedenis werd geplaagd door links naar obscure trucs voor gewichtsverlies en online calorietellers.

Tijdens de eerste paar maanden van COVID- 19 lockdowns, mijn perceptie van mezelf was op een dieptepunt. Met de overstap naar een meer zittende levensstijl, werden mijn feeds op sociale media gevuld met workouts thuis en gezonde recepten - allemaal een herinnering dat, ondanks dat er een wereldwijde pandemie was, het wegwerken van mijn love handles nog steeds de hoogste prioriteit had. Maar vaak komen de dingen die je nodig hebt, wanneer je ze het minst verwacht. Dat was zeker het geval toen ik op een dag, terwijl ik gedachteloos door TikTok scrolde, een stem hoorde zeggen als: "We hebben maar één leven in dit lichaam, op deze aarde, dus waarom zou je tijd verspillen met jezelf haten?"

Misschien was het het feit dat ik nog niet eens het hoofd had geboden aan een wereldwijde f * cking pandemie, maar deze ene regel was precies wat ik nodig had om te horen. Ik heb vrijwel mijn hele leven overgewicht gehad, en alles wat ik hoorde van de mensen om me heen deed me geloven dat als ik eenmaal 'mager' was, alles op wonderbaarlijke wijze op zijn plaats zou vallen. Als ik erop terugkijk, realiseer ik me dat dit geen manier is om te leven - en dat het idee dat dun zijn gelijk staat aan gelukkig zijn een val is waar ik, net als zoveel anderen, in ben geraakt.

Tot het moment dat ik die TikTok zag, waren mijn dagelijkse gedachten over alles, van het kiezen van een outfit tot het maken van het ontbijt, gericht op wat me het dunste zou doen lijken of me zou helpen het meeste gewicht te verliezen. Ik realiseerde me toen dat dit tijdverspilling was. Waarom zou ik me in plaats daarvan niet concentreren op het kiezen van de outfit waarin ik me het beste voel, en luisteren naar wat mijn lichaam wil eten? Deze verschuiving was absoluut enorm voor mij: het leven is ongelooflijk kort, en het was tijd om te stoppen met constant negatieve zelfgesprekken te voeren en voor mezelf en mijn doelen te gaan leven.

Het leven is onvoorspelbaar en we verdienen het elke dag te leven waardig en waardevol voelen in de lichamen die we krijgen.

Overal waar we kijken, wordt dunheid aanbeden, van kledingcampagnes tot tv-showpersonages. En hoewel er de afgelopen jaren een aanzienlijke druk is geweest om de vertegenwoordiging van het lichaam in de media uit te breiden, zijn we nog niet klaar. De realiteit is dat mensen met verschillende lichaamstypes, leeftijden, etniciteiten, rassen en capaciteiten grotendeels ondervertegenwoordigd zijn in alle vormen van media, ongeacht hun genderidentiteit. Deze harde realiteit is een van de vele factoren die bijdragen aan een laag zelfvertrouwen. Als je jezelf niet vertegenwoordigd ziet, heb je het gevoel dat je je moet conformeren aan wat de samenleving acceptabel acht.

Totdat de wereld verandert, kom ik daar altijd op terug als ik worstel met zelfrespect. inzicht van TikTok. Het leven is onvoorspelbaar en we verdienen het elke dag te leven met het gevoel waardig en waardevol te zijn in de lichamen die we krijgen.