De beste voedingsmiddelen om borstkanker te voorkomen, zegt expert

24 Oct 2022

De beste voedingsmiddelen om borstkanker te voorkomen, zegt expert

Oktober betekent borstkankermaand. Het is een tijd om te leren en bewust te zijn van de oorzaak, preventie, diagnose, behandeling en genezing van deze vreselijke ziekte. Cancer.org schat dat alleen al in 2022 ongeveer 287.850 vrouwen de diagnose invasieve borstkanker zullen krijgen. Helaas zal de monsterlijke ziekte dit jaar ook het leven van ongeveer 43.250 vrouwen kosten. Het is zo noodzakelijk om proactief te zijn en alle mogelijke manieren te leren om uzelf te beschermen tegen het ontwikkelen van borstkanker. Breast Cancer Awareness Month heeft ertoe geleid dat Eat This, Not That! om contact op te nemen met Dr. Mike Bohl, MD, MPH, ALM, de directeur van medische inhoud en onderwijs bij Ro, en de beste voedingsmiddelen te leren om borstkanker te voorkomen.

Borstkanker is een ziekte waarbij zich kankercellen ontwikkelen in één of beide borsten. Volgens de website van de National Breast Cancer Organization: "Kanker is een brede term voor een klasse van ziekten die wordt gekenmerkt door abnormale cellen die groeien en gezonde cellen in het lichaam binnendringen. Borstkanker begint in de cellen van de borst als een groep kankercellen die kan dan omliggende weefsels binnendringen of zich verspreiden (metastaseren) naar andere delen van het lichaam."

Wat betreft de beste voedingsmiddelen om borstkanker te voorkomen, legt Dr. Bohl uit: "De waarheid is dat kanker een complexe ziekte is en dat het moeilijk is om directe verbanden te leggen tussen een individueel voedingsmiddel en het risico op kankerjaren of decennia later." Hij voegt eraan toe: "Er zijn ook veel andere factoren die een belangrijke rol spelen bij het risico op het ontwikkelen van borstkanker, zoals familiegeschiedenis, fysieke activiteit, reproductieve geschiedenis en blootstelling aan hormonen."

Dr. Bohl suggereert dat het in plaats van te denken aan specifieke voedingsmiddelen die borstkanker kunnen voorkomen, gunstiger kan zijn om algemene voedingsgewoonten te overwegen die u kunt aannemen om hopelijk het potentiële risico te verlagen. Dus laten we beginnen!

1

Bump je fruit en groenten op.

foto van vers fruit en groenten

Dr. Bohl adviseert de eerste en belangrijkste stap in uw dieet om uw risico op het ontwikkelen van borstkanker te verlagen, is om veel fruit en groenten in de dagelijkse maaltijden op te nemen. Vers fruit en groenten bevatten antioxidanten, die kunnen helpen bij het voorkomen van cellulaire schade, samen met fytochemicaliën, chemicaliën die zijn afgeleid van planten en die kunnen helpen uw risico te verminderen. Dr. Bohl wijst erop: "Voorbeelden van fytochemicaliën zijn carotenoïden en isothiocyanaten, die te vinden zijn in respectievelijk voedingsmiddelen zoals gele/oranje groenten en kruisbloemige groenten."

Verhaal gaat verder

Er zijn veel boodschappenlijstjes die u online kunt vinden. Volgens MD Anderson Cancer Center zijn kleurrijk fruit en groenten bijvoorbeeld geweldig, zoals paksoi, bessen, spruitjes, bloemkool, druiven, peren, grapefruit, sinaasappels, bladgroenten, spinazie en tomaten.

Gerelateerd: dit ene ding kan uw risico op invasieve borstkanker onthullen, zegt nieuwe studie

2

Winkel voor magere, biologische producten.

winkelen biologisch gezond concept, beste voedingsmiddelen om borstkanker te voorkomen

Een andere uitstekende stap in onze lijst met de beste voedingsmiddelen om borstkanker te voorkomen, is het handhaven van een vetarm dieet. Dit heeft in onderzoeken positieve resultaten opgeleverd bij het voorkomen van borstkanker, zoals opgemerkt door Dr. Bohl. Volgens Breastcancer.org blijkt bijvoorbeeld uit een Women's Health Initiative Trial dat postmenopauzale vrouwen die minder vet consumeerden tijdens de maaltijden, hun risico op overlijden aan borstkanker met 21% verlaagden.

Bovendien is het kopen van biologisch voedsel een solide gezonde gewoonte die uw blootstelling aan meststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen verlaagt. Dr. Bohl vertelt ons echter: "Er is momenteel niet genoeg bewijs om te zeggen of biologisch winkelen enig effect heeft op het risico op borstkanker."

Gerelateerd: 8 vroege symptomen van borstkanker die alarm slaan

3

Houd een gezond gewicht.

gezond gewichtsweegschaalconcept

Het is bewezen dat het binnen een gezond gewichtsbereik blijft om borstkanker te voorkomen. Dr. Bohl waarschuwt: "Obesitas verhoogt uw risico. Een populair dieet dat zich richt op een hoge inname van fruit en groenten (en ook de nadruk legt op gezonde vetten in plaats van verzadigde vetten) is het mediterrane dieet."

Bovendien meldt HelpGuide dat u verzadigde vetten moet vervangen door onverzadigde vetten om uw risico op kanker te helpen verminderen. Je kunt onverzadigde vetten binnenkrijgen uit olijfolie, noten en vis. Omega-3-vetzuren in vis zoals tonijn en zalm, samen met lijnzaad, kunnen ontstekingen bestrijden en een gezond hart en brein bevorderen.

4

Beperk uw consumptie van alcohol, rood vlees en vetrijke voedingsmiddelen.

beperk alcohol-teken

Er zijn ook dingen die u moet vermijden. Dr. Bohl vermeldt bijvoorbeeld dat alcoholgebruik het risico op veel gezondheidsproblemen verhoogt, en borstkanker is daar een van. Het is verstandig om matig alcohol te drinken, en vrouwen zouden de consumptie moeten beperken tot slechts één drankje per dag.

Nog iets om uit de buurt te blijven? Vetrijke voedingsmiddelen—specifiek voedingsmiddelen die verzadigd vet bevatten. Deze items zijn ook in verband gebracht met een hoger risico op borstkanker.

En tot slot, vermijd ten koste van alles rood vlees, omdat het in verband is gebracht met darmkanker, prostaatkanker en andere. Sommige onderzoeken tonen aan dat het ook een verhoogd risico op borstkanker kan veroorzaken. MD Anderson Cancer Center meldt dat gezonde eiwitalternatieven bestaan ​​uit magere kalkoen of kip, vis, zwarte bonen, rode bonen, pinto bonen, kekerbonen (kikkererwten), linzen en eieren.