De beste oefeningen om armvet te verliezen die echt werken, zegt de trainer

24 Oct 2022

De beste oefeningen om armvet te verliezen die echt werken, zegt de trainer

"Ik haat omgekeerde push-ups." Ik snap het helemaal - ze zijn moeilijk! Als ze gemakkelijk waren, zou iedereen ze in hun trainingen opnemen. Als trainer moet ik mijn klanten constant uitleggen dat het versterken van je triceps cruciaal is voor het vormen van magere armspieren en verschroeiend vet. Bovendien geeft het werken aan dit deel van de arm stabiliteit en kracht aan uw bovenlichaam, ondersteunt het de gezondheid van de botten en vergroot het bewegingsbereik en flexibiliteit, wat essentieel is naarmate uw lichaam ouder wordt. Ter ere daarvan hebben we de beste oefeningen samengesteld om armvet te verliezen die echt werken.

Het beste deel? Al deze oefeningen kunnen altijd en overal worden gedaan met alleen je eigen lichaamsgewicht. Dus bereid je voor op een productieve fitnessroutine en lees verder voor de bewegingen waarbij je dubbele takes in de spiegel moet doen om alleen maar naar die strakke, strakke armen te staren.

Wat veroorzaakt armvet?

vrouw die armflab naar beneden trekt

Als je te maken hebt met overtollige armflab, ook wel bingovleugels of vleermuisvleugels genoemd, ben je zeker niet de enige. Maak je geen zorgen, maar wees proactief in het nemen van de nodige stappen om het gebrek aan te pakken en aan te scherpen.

Livestrong meldt dat een beetje extra vet op je armen vrij vaak voorkomt, en dat er een aantal oorzaken zijn. Het inpakken van extra kilo's kan worden gekoppeld aan genetica, stress, een slecht dieet, niet genoeg vaste slaap krijgen, een minder actieve levensstijl leiden en snel gewichtsverlies (wat resulteert in een slappe huid). Je leeftijd kan ook de boosdoener zijn. Dus laten we zonder verder oponthoud beginnen met de beste oefeningen om armvet te verliezen.

Gerelateerd: de beste training voor vleermuisvleugels om die armen strakker en strakker te maken

1

Tricep push-ups op tafel

Tabletop Tricep Push-ups oefeningen om armvet te verliezen

De Tabletop Tricep Push-up is een van mijn favoriete low-impact triceps-oefeningen die buitengewoon effectief is. Om op te zetten, plaats je je handen onder je schouders en je knieën onder je heupen. Maak een lichte buiging in je ellebogen en trek je buikspieren naar binnen. Laat je ellebogen naar de mat zakken, knijp je ellebogen naar elkaar toe en houd je heupen boven je knieën. Til ze vervolgens weer op in de startpositie. Doe 8 herhalingen en 8 halve pulsen gedurende twee ronden.

Verhaal gaat verder

Gerelateerd: 5 oefeningen voor bingovleugels die je slappe armen verstevigen, zegt trainer

2

Zijwaartse triceps opdrukken

triceps opdrukoefening

Deze volgende beweging brengt je tricepsverbranding naar een hoger niveau. Ga op je rechterkant liggen, buig je knieën en stapel je heupen. Plaats je rechterhand op je linkerschouder en plant je linkerhand op de grond voor je rechterelleboog. Druk stevig in je linkerhand en stabiliseer je kern terwijl je je bovenlichaam optilt met alleen je triceps. Laat je lichaam weer zakken tot op de grond. Doe 8 herhalingen en 8 pulsen bovenaan gedurende twee ronden. Herhaal op de andere arm.

3

Omgekeerde push-ups

omgekeerde push-up

Nu voor de laatste triceps! De laatste van deze oefeningen om armvet te verliezen is de Reverse Pushup. Ga op je achterste zitten met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Leg je handen achter je met je vingertoppen naar je bilspieren gericht. Druk je voeten in de vloer, til je heupen op en rol je gewicht terug over je polsen. Buig nu je ellebogen - terwijl je je heupen omhoog houdt en je ellebogen naar achteren duwt - en strek je armen opnieuw. Doe 8 herhalingen en 8x pulsen halverwege gedurende 2 ronden.