7 snelle en gezonde charcuteriebordideeën voor elke gelegenheid

24 Oct 2022

7 snelle en gezonde charcuteriebordideeën voor elke gelegenheid

Als het gaat om charcuterieborden, is 'gezond' een beetje subjectief. Eerlijk gezegd kun je een charcuteriebord maken met vrijwel alles wat je maar wilt. Terwijl charcuterieborden meestal worden geassocieerd met perfect opgestapelde vleeswaren en kazen, kan een charcuteriebord allerlei leuke, gezonde keuzes bevatten. Groenten, fruit, dipsauzen, augurken en zelfs pure chocolade kunnen allemaal als gezonde toevoegingen aan je bord worden beschouwd.

Hoewel de mogelijkheden letterlijk eindeloos zijn, hebben we besloten om zeven gezonde charcuterieborden te selecteren die we graag bij elkaar willen gooien voor entertainment. Of het nu voor de feestdagen is of gewoon voor een weekendje met vrienden en familie, deze gezonde charcuterieplanken zijn geschikt voor elke gelegenheid. En mis niet de 7 gezellige ontbijtborden die uw doelstellingen voor gewichtsverlies niet zullen doen ontsporen.

1

Charcuterie Ontbijtplank

Wie zegt dat charcuterie alleen voor happy hour is? Laat het feest vroeg beginnen met dit gezonde ontbijt met vers gesneden fruit en tomaten, hardgekookte eieren, brood en kleine mozzarellaparels. Dit gezonde charcuteriebord werkt goed als je 's ochtends niet zeker weet wat je een menigte moet serveren, waardoor het gemakkelijk is om iets bij elkaar te gooien zonder alle rommelige gerechten erna.

Ontvang ons recept voor een Charcuterie-ontbijtplank.

Eet dit, niet dat

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

2

Keto Charcuterie Bord

Keto-charcuterieschotel

Wilt u het aantal koolhydraten laag houden? Gelukkig maken charcuterieborden het gemakkelijk om dit te doen. Dit keto-charcuteriebord richt zich op alle vetten en eiwitten en vertrouwt op kaaschips in plaats van crackers voor het verspreiden van je zachte kazen. Wees creatief met je combinaties! Je kunt allerlei soorten noten, zaden en augurken toevoegen aan je bord.

Ontvang ons recept voor een Keto Charcuterie Board.

3

Gezonde dipborden

gezonde dips op een plank met snacks

Of je nu op zoek bent naar hartig of zoet, we hebben voor beide een gezonde plank! Ons hartige dipbord bevat een gezonde kijk op queso, Franse ui en tzatziki-dip geserveerd met vers gesneden groenten en friet. Ons zoete bord houdt het nog steeds gezond met vers gesneden fruit en dipsauzen die vullend en voedzaam zijn, zoals een Griekse yoghurt "koekdeeg" dip, een chocoladehummus en een lichte aardbeienyoghurtzweep.

Verhaal gaat verder

Ontvang onze recepten voor 6 gezonde dipsauzen.

4

Het klassieke charcuteriebord

Het klassieke charcuteriebord

Er gaat niets boven een klassiek bord met kaas, vleeswaren, fruit, mosterd, noten en augurken. Zorg ervoor dat u een paar kaasmessen uitsteekt om gemakkelijk te kunnen snijden en smeren. Dit bord werkt goed voor iedereen en past zelfs goed bij je favoriete soort wijn.

Ontvang het recept van Ambitious Kitchen.

5

Thanksgiving Kaasplank

Thanksgiving Kaasplank

Dit kaasplankje is misschien bedoeld voor Thanksgiving, maar we denken eerlijk gezegd dat het voor elke gelegenheid zou kunnen werken. Het bevat al die klassieke bevestigingen die je hartje begeert voor een bord; harde en zachte kazen, noten, fruit (vers en gedroogd), mini augurken, brood, crackers, olijven, vleeswaren en meer. We zijn vooral dol op hoe het wordt geserveerd in een braadslee in plaats van op een grote snijplank, en eerlijk gezegd mogen we onze charcuterieplanken vanaf nu ook zo serveren!

Ontvang het recept van What's Gaby Cooking.

GERELATEERD: 25 eenvoudige en gezonde voorgerechtrecepten

6

Veganistisch Charcuteriebord

Veganistische charcuterieplank

Ja, je kunt veganist zijn en genieten van een charcuterieplank - het vereist alleen een beetje creativiteit! Dit bord leunt echt op het verse fruit en de groenten, geserveerd met dipsauzen zoals hummus en smeerbare veganistische kaas. Je hebt wat zoets dankzij de dadels, wat stevige crackers en brood, hartige vegan pepperoni, noten en natuurlijk mini augurken. Want een charcuterieplank moet altijd een soort mini augurk hebben!

Ontvang het recept van Minimalist Baker.

7

Herfst Mezze-bord

Fall Mezze Board

Ontvang het recept van What's Gaby Cooking.

Een beetje anders dan een traditioneel charcuteriebord, een mezze-schotel richt zich meer op de verse oogst dan op het vlees en de kazen, waardoor andere gezonde opties, zoals verse vijgen en minikomkommers, centraal staan. Dit schotelrecept laat je ook zien hoe je zelfgemaakte rozemarijnhoning en mosterd geroosterde walnoten maakt, voor een zoete en hartige draai aan je gebruikelijke bord.