7 kruidenierswaren om nooit bevroren te kopen, volgens chef-koks

24 Oct 2022

7 kruidenierswaren om nooit bevroren te kopen, volgens chef-koks

Als je vaak diepvriesproducten koopt in de supermarkt, of het nu voor het gemak is of omdat je het verspillen van vers voedsel beu bent, ben je niet de enige. De wereldwijde diepvriesindustrie is big business, met een recent rapport dat aangeeft dat deze zal groeien van $ 252,19 miljard in 2021 tot $ 389,90 miljard in 2030.

Maar voordat je door die koude gangpaden gaat om de met glas omhulde planken te bekijken die vol staan ​​met alles, van groenten tot kant-en-klare maaltijden tot ijs en taarten, wil je misschien horen wat ervaren koks te zeggen hebben. We vroegen een handvol van hen welke kruidenierswaren volgens hen niet bevroren moeten worden gekocht en waarom. Hoewel hun antwoorden uiteenliepen, werd één bepaald item meerdere keren uitgekozen als de absoluut slechtste bevroren aankoop.

GERELATEERD: Volgens insiders het #1 kruideniersartikel om nooit bij Costco te kopen

7

Kruiden

bevroren kruiden

Dana Bujalski, een persoonlijke chef-kok voor het bereiden van maaltijden, kleine feestjes en kooklessen, houdt ervan om kruiden te gebruiken om de maaltijden die ze voor zichzelf en haar klanten maakt, op te vrolijken. Diepvrieskruiden zou ze echter niet durven kopen.

"Ik denk dat kruiden je maaltijden altijd accentueren, vooral als ze vers zijn. Persoonlijk hou ik niet eens zo van gedroogde kruiden," zei ze. "Bevroren kruiden zien eruit alsof ze in stukjes zijn gesneden en vervolgens in miniblokjes zijn ingevroren. Ik heb me altijd afgevraagd wie ze koopt!"

Wilt u het geld niet uitgeven aan verse kruiden? Probeer ze in je huis te kweken, zodat je ze kunt gebruiken wanneer dat nodig is, stelde Bujalski voor.

Eet dit, niet dat

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

6

Brood

bevroren brood in de vriezer van de supermarkt

Hoewel diepvriesdeegproducten die je thuis kunt bakken misschien handig zijn, zegt Bujalski dat ze bevroren kant-en-klaar brood zou vermijden. Het is geen voedingsstof, maar eerder de consistentie ervan.

"De consistentie verandert [wanneer het brood bevroren is]", zei Bujalski. "Als je van brood houdt, kun je niet beter krijgen dan vers."

Als je geen genoegen wilt nemen met in de winkel gekocht bevroren (of zelfs niet-bevroren) brood, overweeg dan om je koksmuts op te zetten en thuis een brood te maken om die koolhydraatoplossing te verzadigen. Als het brood vers en geroosterd uit de oven komt, smeer dan een klontje boter op een dikke plak en proef dat gevoel van voldoening.

Verhaal gaat verder

5

Aardbeien

bevroren aardbeien

Aardbeien worden beschouwd in het seizoen van mei tot juli, waarbij mei de Nationale Aardbeienmaand is. Dus als je een recept hebt waarin aardbeien nodig zijn, maar ze zijn niet in het seizoen, dan kun je overwegen ze bevroren te kopen. Niet doen, zei Susan Irby, ook bekend als The Bikini Chef.

"De aardbeien raken, vanwege hun poreuze aard, oververzadigd met water en vallen letterlijk uit elkaar als ze worden ingevroren," zei ze. "Ik raad het gebruik van bevroren aardbeien niet aan, zelfs niet in smoothies. Te veel vloeistof en pap. Hetzelfde geldt voor recepten voor aardbeientaartjes. En die smaak... ugh!"

Het is altijd een goed idee om fruit te kopen wanneer het in het seizoen is, inclusief aardbeien. Maar als je ze toch wilt kopen of als je al een zak diepvriesaardbeien in de vriezer hebt liggen, overweeg dan om er een compote van te maken.

"Compotes kunnen worden gebruikt om pannenkoeken te garneren of in vergulde desserts en kleinigheden", zegt Auguste Escoffier School of Culinary Arts Chef-instructeur Sarah Gunderson. "Bevroren fruit kan ook worden gekookt en gemengd om in mousses te worden verwerkt."

4

Jakobsschelpen

bevroren sint-jakobsschelpen

Volgens Irby, die trainde met gerenommeerde chef-koks in Italië en Frankrijk, injecteren sommige producenten van diepvriesproducten water in de sint-jakobsschelpen om ze zwaarder te maken. Dat betekent dat ze minder in de tas kunnen verkopen voor een hogere prijs.

"Vooral sint-jakobsschelpen, al dan niet geïnjecteerd met water, houden water vast en, wanneer ze worden gekookt, verkleinen ze tot soms de helft of meer en kunnen ze ook taai van structuur worden", waarschuwde Irby.

Koop in plaats daarvan vers!

3

Burgerpasteitjes

bevroren burgerpasteitjes

Bevroren, kant-en-klare burgerpasteitjes kunnen verleidelijk zijn om in de winkel te blijven hangen bij het voorbereiden van een barbecue in de achtertuin. Maar je moet die verleiding weerstaan, zegt Adrian W. Corkill, chef-kok en mede-eigenaar van City Post Chophouse in Georgetown, Texas.

"Je kunt altijd vers gemalen rundvlees kopen in de supermarkt - de smaak is zoveel beter dan bevroren," zei Corkill. "Voeg je eigen smaakmakers toe en geniet ervan!"

2

Choux gebakdesserts

slagroomsoesjes

Soesjes zijn niet goed houdbaar als ze ingevroren zijn. Neem bijvoorbeeld slagroomsoesjes. Wanneer ze worden gebakken, ontwikkelen ze een "luchtige knapperige korst", legt Gunderson uit, die ook de chef-patissier is van haar etablissement, Sal's of Southern Pines. Eenmaal gevuld met slagroom of diplomatencrème (banketbakkersroom met slagroom), ontwikkelen ze een zachte, romige maar toch knapperige buitenkant. Ze zei dat bevroren slagroomsoesjes "NERGENS" zo goed als vers zijn.

"Bevroren slagroomsoesjes zijn een doorweekte, trieste, taaie schil van wat de echte versie zou moeten zijn", zegt ze. "De schaal en vulling zijn een slechte weergave van slagroomsoesjes die in een bakkerij worden gevonden of thuis worden gemaakt."

En dat geldt voor elk ander dessert dat soezendeeg gebruikt, zoals Éclairs.

1

Broccoli

bevroren broccoli

Volgens Irby is bevroren broccoli ellendig papperig als het wordt gekookt. Bovendien maakt ze bezwaar tegen de verhouding tussen stelen en roosjes in een zak broccoli.

"De telers leveren voornamelijk stelen in de diepvriesverpakking," zei Irby. "De stelen zijn rubberachtig en van slechte kwaliteit."

Jessica Randhawa, chef-kok, receptenmaker, fotograaf en schrijver achter The Forked Spoon, ging verder door te zeggen dat broccoli een delicate groente is die "niet goed standhoudt in de diepvriesketen". Ze merkt op dat de kruisbloemige groente veel van zijn smaak verliest als hij wordt ingevroren.

Erger nog, een delicate groente als broccoli heeft de neiging zijn voedingsstoffen te verliezen als hij wordt ingevroren, zegt Eric Sornoso, een chef-kok en receptenblogger bij MealFan.

"Bevriezing kan ijskristallen creëren en de cellen doen scheuren. Dit kan de wateractiviteit verminderen en het verlies van voedingsstoffen bevorderen," zei Sornoso. "Dus als je deze diepvriesgroenten consumeert, krijg je niet de voedingsvoordelen."

De algemene consensus van al deze chefs is om broccoli altijd vers te kopen.