6 geheimen die Chipotle niet wil dat je weet

24 Oct 2022

6 geheimen die Chipotle niet wil dat je weet

Bijna drie decennia geleden werd in Denver, Colorado, een legende geboren. Een Tex-Mex legende, dat wel. Chipotle, het ketenrestaurant dat nu de burritoscene domineert, begon in 1993 in het midden van het land.

Oorspronkelijk hoopte de oprichter 107 burrito's per dag te verkopen. Net genoeg om winst te maken. Vandaag, met meer dan 2.700 locaties, heeft het merk die aanvankelijke verwachtingen ver overtroffen.

En hoewel Chipotle ongetwijfeld de grab-n-go burrito-scene domineert, is het traject van de keten niet helemaal vrij geweest. Zelfs nu, hoewel het merk naar buiten toe erg openbaar lijkt, zijn er een paar dingen die ze op de DL houden.

Lees verder om de dingen te ontdekken die het niet halen op de "Chicotle" Twitter-feed. En bekijk 9 geheimen die je nooit wist over In-N-Out.

1

De keten is vatbaar voor uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten

chipotle-werknemers

Geen enkel fastfoodmerk is immuun voor incidentele overtredingen van de voedselveiligheidsnormen, vooral wanneer ze duizenden locaties in het land exploiteren. Maar als het gaat om grote gevallen van voedselvergiftiging, heeft geen enkele andere nationale fastfoodketen zo vaak in de schijnwerpers gestaan ​​als Chipotle.

De gezonde, voor de gezondheid gerichte reputatie van de keten ging fors achteruit toen een reeks door voedsel overgedragen ziekten veroorzaakt door norovirus, salmonella en E. coli tussen 2015 en 2018 meer dan 1.100 mensen ziek maakte. De nalatige houding van het bedrijf ten aanzien van het handhaven van gezondheidsnormen was ernstig genoeg om strafrechtelijke vervolging te rechtvaardigen - het ministerie van Justitie beschuldigde Chipotle van het overtreden van de federale wet door voedsel te vervalsen.

2

De portiegroottes van Chipotle worden kleiner

Chipotle heeft ons door, en onze stiekeme, aan de balie smeekt om 'nog een beetje meer van dat'. Met de toename van digitale bestellingen die de pandemie heeft veroorzaakt, realiseerde het merk zich dat besparen op hun bedrijfsresultaten net zo eenvoudig zou kunnen zijn als het strikt consistent maken van portiegroottes - en kleiner dan wat de meesten van ons zouden vragen bij een bezoek aan de winkel.< /p>

3

Het is gemakkelijk om uw vetinname voor de dag te maximaliseren door een gewone burrito te bestellen

chipotle burrito

We haten het om slecht nieuws te brengen, maar je moet weten: die onschuldig ogende carnitas burrito, met bruine rijst en guac, bevat 49 gram vet (om nog maar te zwijgen van de 970 calorieën en 94 gram koolhydraten ). Dat valt ruim binnen het bereik van hoeveel vet een persoon wordt aanbevolen om een ​​hele dag te consumeren (44 tot 77 gram), dus ga voorzichtig te werk.

Verhaal gaat verder

4

Het bedrijf betaalt werknemers meer op uw kosten

chipotle

Aan de positieve kant: Chipotle betaalt zijn werknemers meer. Voor werknemers en het bedrijf is deze verschuiving ongetwijfeld een groot goed. In plaats van tot de nieuwe loonschaal te komen door geld van de top te verschuiven, verhoogde het merk eenvoudigweg zijn menuprijzen met 4%.

5

De keten heeft geworsteld met ratten

chipotle

In december 2020 werd een Chipotle-locatie in New York City gesloten nadat verschillende arbeiders waren gebeten door ratten. Het laatste breekpunt kwam echter pas toen de arbeiders de bestellingen letterlijk niet meer konden uitvoeren - de ratten kauwden door de computerbedrading die was aangesloten op het bestelsysteem van de winkel.

6

En arbeidswetten

chipotle exterieur

Minder dan zes maanden na de rat-gate, bevond Chipotle zich opnieuw in heet water met de stad New York: deze keer wegens het overtreden van arbeidswetten. Naar verluidt heeft de keten op het laatste moment de werkschema's van de werknemers aangepast, geëist dat ze opeenvolgende diensten dekken en de normen voor betaald ziekteverlof schenden. Volgens de rechtszaak die de stad aanspande, kende de keten tussen april 2014 en januari 2020 slechts 24 uur ziekteverlof per jaar toe, in plaats van de verplichte 40.

Een eerdere versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 januari 2022.