5 door dierenartsen goedgekeurde tips voor reizen met uw hond

06 Apr 2021

5 door dierenartsen goedgekeurde tips voor reizen met uw hond

Als je jeuk hebt om niet elke dag naar dezelfde vier muren te staren, is een roadtrip de perfecte, veilige COVID-19-keuze. Je wilt van de rit een familieband maken, wat kan betekenen dat je je hond meeneemt voor de rit. Hier zijn enkele door dierenartsen goedgekeurde tips om het reizen met uw hond tot een succes te maken.

Ras is minder dan temperament

Als u zich afvraagt ​​hoe uw hond het zal vergaan tijdens een roadtrip, Dr. Tom Watson, DVM, van het Carolinas Veterinary Medical Hospital, stelt voor om het temperament van uw huisdier te beoordelen in plaats van zich te concentreren op hun ras. Als je pup de neiging heeft om relaxed te zijn, zal hij waarschijnlijk meer genieten van een roadtrip dan van een gespannen hond die elke voorbijrijdende auto als een bedreiging beschouwt.

"Je gaat op vakantie naar ontspan en kom tot rust. Als de hond angstig is en je angstig maakt omdat hij niet goed reist, moet je erachter komen hoe je er voor iedereen een goede reis van kunt maken ", adviseert hij.

Wat betreft naarmate de grootte van de hond gaat, is er geen regel of grotere of kleinere hoektanden betere reisgenoten zijn, hoewel Dr.Watson wel zegt dat het, zoals verwacht, meestal lastiger is om met grotere honden te reizen, simpelweg vanwege ruimtegebrek .

Doe eerst een oefenrit

Als uw hond niet veel tijd in de auto heeft doorgebracht, raadt Dr. Watson aan om eerst kortere testritten te maken, in plaats van spontaan een vakantie te plannen en te hopen je huisdier zal de rit niet erg vinden.

"Als je een marathon wilt lopen, begin je met een keer rond het blok te joggen. Hetzelfde geldt voor honden", zegt Dr. Watson. "Zet de hond eerst in de auto en blijf op de oprit. Beweeg dan de oprit op en af ​​of ga een keer een blokje om."

Hiermee kun je zien hoe het met je hond gaat in de auto . Blaft ze tegen alles en blokkeert ze je zicht? Is ze tevreden met een dutje op de achterbank? Een oefenrun zal u ook vertellen of uw pup wagenziek wordt. Als dit een probleem wordt, raadt Dr. Watson een medicijn aan genaamd Cerenia. Het is een huisdierspecifiek medicijn dat werkt voor honden van elke omvang.

Plan om elke paar uur te stoppen

Na een succesvolle testrun voelt u zich meer op uw gemak als u uw hond meeneemt op je volgende roadtrip. Maar zelfs als uw pup graag een ritje maakt, moet u om de drie tot vier uur rekening houden met pauzes. Hierdoor kan hij uitstappen, zijn benen strekken en naar de badkamer gaan.

Als uw hond het leuk vindt om rond te dwalen, investeer dan in een autostoeltje of ander beveiligingssysteem.

Dr. Watson legt uit dat er aan beide kanten van het hek mensen zijn als het erom gaat of je een of andere beperking nodig hebt als je van plan bent je hond mee te nemen op een roadtrip.

"Het hangt echt af van je filosofie en persoonlijk comfortniveau, zolang ze niet hyper zijn en natuurlijk geen afleiding of gevaar opleveren voor de bestuurder ", zegt Dr. Watson.

BEKIJK: How To Road Trip with Your Dog

Pak hun favoriete comfortartikelen in

Net als kinderen doen honden het beter als ze een paar gemakken van thuis bij zich hebben. Als ze vooral dol zijn op een bepaald stuk speelgoed of een deken, zorg er dan voor dat dit binnen handbereik is als je de auto inpakt en eropuit gaat.