40.000 Amerikaanse kinderen hebben het afgelopen jaar een ouder verloren aan COVID-19, en experts zeggen dat ze door de overheid gefinancierde begeleiding nodig hebben

05 Apr 2021

40.000 Amerikaanse kinderen hebben het afgelopen jaar een ouder verloren aan COVID-19, en experts zeggen dat ze door de overheid gefinancierde begeleiding nodig hebben

  • Van elke 13 mensen die het afgelopen jaar aan COVID-19 zijn overleden, was er één een ouder.
  • Het aantal kinderen dat een ouder aan de ziekte vorig jaar 13 keer hoger was dan het aantal kinderen dat een ouder verloren aan 9/11.
  • Onderzoekers zeggen dat de overheid deze kinderen moet ondersteunen en adviseren.
  • Bezoek Insider's homepage voor meer verhalen.

Volgens nieuwe gegevens hebben ongeveer 40.000 Amerikaanse kinderen het afgelopen jaar een ouder verloren aan COVID-19.

Onderzoekers bij Penn State University gebruikte familienetwerken om te modelleren hoeveel kinderen van 17 jaar en jonger een ouder verloren aan de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus tussen februari 2020 en februari 2021.

Een op de 13 COVID-19-sterfgevallen was een ouder, volgens het gebruikte model. Dat betekent dat tussen de 37.300 en 43.000 kinderen een ouder hebben verloren. Ongeveer 75% van de kinderen waren adolescenten en de rest was op de basisschool.

Gedurende de pandemie zijn zwarte mensen onevenredig zwaar getroffen door COVID-19, en deze studie weerspiegelt dezelfde trend. De onderzoekers ontdekten dat ongeveer 20% van de kinderen die een ouder verloren, zwart waren, hoewel zwarte kinderen 14% van de bevolking uitmaken.

Hoewel de meerderheid van de COVID-19-sterfgevallen de 65 jaar of ouder heeft getroffen, was 15% van de mensen die stierven in de vijftig en begin zestig en was 3% in de veertig, volgens Ashton Verdery, auteur van de studie. en universitair hoofddocent sociologie, demografie en sociale data-analyse bij Penn State.

"In deze jongere leeftijdsgroepen hebben aanzienlijke aantallen mensen kinderen, voor wie het verlies van een ouder een potentieel verwoestende uitdaging is", zei Verdery in een verklaring.

Het verlies van een ouder aan COVID-19 kan leiden tot toekomstige geestelijke gezondheidsproblemen

Hoewel volwassenen veel vaker in het ziekenhuis worden opgenomen na COVID-19, documenteren onderzoekers een toename van angst en depressie onder de 74 miljoen kinderen in Amerika.

De onderzoekers zeiden dat onbehandeld trauma door het verlies van een ouder kan leiden tot toekomstige mentale en economische problemen, vooral als de kinderen al lijden aan pandemie-gerelateerde angst.

Onderzoekers zeggen dat de overheid kinderen moet begeleiden, zoals werd gedaan na 9/11

Volgens het rapport is het aantal kinderen dat in 2020 een ouder heeft verloren aan COVID-19 was 13 keer hoger dan het aantal kinderen dat een ouder verloren door 9/11.

Kinderen die een ouder verloren bij de aanslagen van 9/11, kregen steun van de federale overheid. De auteurs van de studie zeggen dat soortgelijke steun moet worden verleend aan nabestaanden tijdens de pandemie, vooral wanneer scholen en sociale ruimtes sluiten, waardoor 'normale' ondersteuningssystemen worden afgesneden.

Verdery zei dat elk kind dat een de ouder moet worden aangesloten op de uitkering die het recht heeft, zoals de nabestaandenuitkering voor kinderen uit de sociale zekerheid. "Onderzoek toont aan dat slechts ongeveer de helft van de in aanmerking komende kinderen onder normale omstandigheden bij deze programma's is aangesloten, maar dat degenen die het wel doen veel beter zijn", zei Verdery.

De geschiktheid om deze voordelen te ontvangen, moet ook worden uitgebreid, en deze kinderen zouden volgens Verdery begeleiding moeten krijgen.

Lees het originele artikel op Insider