XXL-haar is trending voor de lente en het is verbluffend

16 Apr 2021

XXL-haar is trending voor de lente en het is verbluffend

Het is een lang jaar in lockdown geweest, en hoewel salons in de een of andere hoedanigheid open zijn geweest, waren velen van ons niet gezegend genoeg om halverwege het jaar een trimbeurt te krijgen. Dankzij een winterslaapjaar hebben de overgrote meerderheid van ons ons haar tot nieuwe lengtes zien groeien - en hoewel ik ervan overtuigd ben dat ik momenteel op Cousin Itt lijk, lijkt het erop dat ik een nieuwe trend volg.

Enter: XXL-haar - ongelooflijk lang, Rapunzel-achtig haar dat derrière schraapt en serieus glamour geeft.

Bekijk de Instagram-foto.

Terwijl de dapperen onder ons de beslissing nemen om het allemaal af te hakken met een bobkapsel, als je te nerveus bent om de sprong te wagen, is XXL-haar de perfecte antithese.

"De meeste mensen gaan naar salons met haar langer dan ooit tevoren, na maanden in lockdown en geen toegang tot kappers," legt BaByliss-ambassadeur Syd Hayes uit. "Na een jaar van on-en-off lockdown en de zomer aan de horizon, kiezen de meesten ervoor om hun normale stijl te combineren met XXL-haar."

Bekijk de Instagram-foto.

Hayes benadrukt dat het belangrijkste om rekening mee te houden als je lang haar hebt, is om ervoor te zorgen dat het gezond is - en na maanden in lockdown, vermoeden we dat het niet in topconditie is. "Zorg ervoor dat je de gespleten punten verwijdert en vraag om de punten uit te snijden of zelfs met een scheermesje te scheren, zodat je niet te veel van een stompe lijn aan de onderkant hebt", stelt hij voor. "Dit maakt het onderhoud gemakkelijker en zorgt ervoor dat het er langer gezonder uitziet."

Inspo nodig? Anya Taylor-Joy, Lara Stone, de Kardashians en Rochelle Humes omarmen allemaal de trend. "De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het belangrijkste is dat haar er gezond en glanzend uitziet en geen losse punten heeft", zegt Hayes.

Bekijk de Instagram-foto. Bekijk de Instagram-foto.

Om de look echt te maximaliseren, vraag je kapper om niet alleen een shampoo en conditioner aan te bevelen, maar ook een thuisbehandeling om je salon fris haar te houden.

Waar een bob meer styling en onderhoud nodig heeft, kan XXL-haar aan zijn lot worden overgelaten en kan superslank à la Taylor-Joy gedragen worden of met een stoerder randje. "Probeer het koele, ongedaan gemaakte haar van Kate Moss te kanaliseren", stelt Hayes voor. "Was gewoon je haar, gebruik een hittebeschermer en voeg wat warrige golven toe aan de uiteinden met een toverstaf zoals de BaByliss 9000 Wand."

Bekijk de Instagram-foto. Bekijk de Instagram-foto.

Kijk, die gemiste haarafspraken wierpen hun vruchten af.

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk op Glamour UK