Wat is herstellende yoga?

16 Apr 2021

Wat is herstellende yoga?

Net als traditionele yoga is herstellende yoga een low-impact manier om zowel je geest als je lichaam te trainen. De beoefening, die vergelijkbaar is met andere soorten yoga, maar meestal in een langzamer, zachter tempo wordt uitgevoerd, kan nuttig zijn als je je bestaande routine wilt aanpassen of een nieuwe manier wilt vinden om te ontspannen en tot rust te komen.

Gerelateerd: is yoga echt een training?

Wat is herstellende yoga?

Herstellende yoga is een passieve vorm van het strekken van je lichaam en het kalmeren van je zenuwstelsel, volgens aan Ally Hamilton, eigenaar van Yogis Anonymous. "Het verschilt van meer atletische yogastijlen, zoals vinyasa flow of Ashtanga yoga, waarbij we de ademhaling koppelen en vrij snel van de ene pose naar de andere gaan, terwijl we warmte opbouwen", zegt ze. "Bij herstellende yoga bouwen we geen warmte op of zoeken we naar atletisch vermogen; we zijn geïnteresseerd in het openen van het lichaam, het kalmeren van de geest, diep ademen en het kalmeren van het zenuwstelsel, en in het bijzonder het omgaan met het parasympathische deel van het zenuwstelsel dat de potentieel voor een diepe ontspanningsreactie. " Leren werken met je zenuwstelsel geeft je de tools die Hamilton zegt dat je gemakkelijk door angst, stress, depressie en slapeloosheid heen kunt gaan.

Waarin verschilt het van traditionele yoga?

In tegenstelling tot traditionele yoga, gaat herstellende yoga over spierontspanning versus elke vorm van spiercontractie. "Het doel is om het mentale en fysieke lichaam daadwerkelijk te helpen volledig te ontspannen en tot rust te komen", zegt Atthena Breitton, oprichter en eigenaar van AtthenaYoga, eraan toevoegend dat het verlangen om te ontspannen een deel is van de reden waarom beoefenaars de hulp inroepen van rekwisieten zoals dekens, kussens , blokken, riemen, oogmaskers en handdoeken. "We willen dat het fysieke lichaam buitengewoon comfortabel is, zodat het volledig kan 'loslaten' en dat de geest niet geagiteerd of gestoord raakt door enig niveau van fysiek ongemak", zegt ze.

Bovendien, In tegenstelling tot traditionele yoga (zoals vinyasa, hatha of ashtanga), waar je doorgaans door veel houdingen heen stroomt en misschien oefent met weinig tot geen rekwisieten, gaat herstellende yoga helemaal over lang vasthouden en is het volgens Breitton zwaar.

Wie heeft er baat bij herstellende yoga?

Herstellende yoga is een andere benadering van ontspanning en tot rust komen en kan nuttig zijn als je je geest moet uitschakelen. "Dit wil helemaal niet zeggen dat de traditionele of meer fysieke yogabeoefening slecht is of geen enorme voordelen heeft (stretchen, kracht, balans, enzovoort); het is gewoon goed om na te denken over het opnemen van herstellende yoga in je algehele beoefening / regime, wat of hoe dat ook voor u werkt: dagelijks, eens per week, eens per maand, enzovoort ”, zegt Breitton. Vooral als je aan het eind van de dag moeite hebt om je geest tot rust te brengen of als je op zoek bent naar betere manieren om met stress of andere afleidingen om te gaan.