Strategieën om uw geld als alleenstaande ouder te beheren

19 Apr 2021

Strategieën om uw geld als alleenstaande ouder te beheren

Elke week gaat gastheer Stefanie O'Connell Rodriguez op de Money Confidential-podcast van Real Simple in op de echte financiële problemen waarmee mensen dagelijks worden geconfronteerd. In de aflevering van deze week praat O'Connell Rodriguez met Kayla, een 35-jarige alleenstaande moeder van een uit Nashville die probeert haar inkomen te vergroten om zichzelf en haar zoon te dekken, terwijl ze nog steeds studieleningen en andere schulden afbetaalt. (Kayla is een alias, om de identiteit van onze beller te beschermen.)

Kayla heeft goed geld verdiend en was de kostwinner in haar huwelijk. Snel vooruit door een scheiding en de pandemie, en Kayla worstelt met haar financiën - ze heeft alimentatie betaald aan haar man, te maken gehad met een gebrek aan kinderbijslag en geprobeerd om adequate kinderopvang te krijgen om haar zoon te dekken nadat zijn kleuterschool was gesloten dankzij COVID. "Dit jaar is kinderopvang als het bewegende doelwit geweest om ons allemaal te vermoorden. Ik was bijna bankroet toen ik een oppas kreeg, omdat ik anders mijn baan zou verliezen", zegt Kayla.

Kayla voelt zich erg geïsoleerd, omdat de meeste van haar vrienden meer steun hebben om hun financiën en hun gezin te beheren. Maar ze heeft het gevoel dat ze voortdurend financiële branden in haar leven aan het blussen is.

Hoe kan Kayla haar financiën weer op de rails krijgen? Voor hulp wendt O'Connell Rodriguez zich tot financieel expert Bridget Casey, oprichter van moneyaftergraduation.com, en zelf een alleenstaande moeder.

Kayla is zeker niet de enige: een op de vijf kinderen in de VS leeft in eenoudergezinnen. En Casey stelt voor dat ze andere alleenstaande ouders zoekt, als een bron van steun en vriendschap (en soms als babysitsruil, om te helpen als ze een handje nodig heeft). "Met mijn alleenstaande moedervrienden neem ik hun kind gewoon een dag mee - mijn kind heeft een speelkameraadje dat ik niet ben en dus is ze gelukkiger en krijgen ze gratis kinderopvang", zegt Casey.

Minstens een klein spaarpotje hebben is een doel, maar Casey adviseert dat Kayla nu gemakkelijk voor zichzelf moet zijn, met haar stijgende rekeningen en schulden voor kinderopvang, en de pandemie is er nog steeds. "Er is nog steeds een te groot verhaal over persoonlijke verantwoordelijkheid in persoonlijke financiën dat alle schuld bij de persoon legt die gewoon probeert te overleven wat er met hem gebeurt", zegt Casey. "Maar deze gebeurtenissen waar we mee te maken hebben, zijn niet altijd het gevolg van beslissingen die we hebben genomen of dingen die binnen onze controle lagen."

Hoewel Kayla zich concentreert op het verstrekken van financiering voor de universitaire opleiding van haar kind, raadt Casey aan dat Kayla geeft eerst prioriteit aan haar eigen pensioen en schulden. "Je weet niet per se hoe het postsecundaire landschap er over 10 of 15 jaar uit zal zien", zegt ze.

Luister naar de Money Confidential - How Can I Support My Kid and Save van deze week Geld als alleenstaande ouder? - voor nog meer tips van Casey en O'Connell Rodriguez om uw financiën onder controle te krijgen.

Money Confidential is beschikbaar op Apple-podcasts, Amazon, Spotify, Stitcher, Player FM, of waar je ook naar je favoriete podcasts luistert.