Ik ga uit met een man achter de rug van zijn vrouw. Ben ik maar een gooi of moet ik het voor hem uithouden?

05 Apr 2021

Ik ga uit met een man achter de rug van zijn vrouw. Ben ik maar een gooi of moet ik het voor hem uithouden?

  • Vraag jezelf af of je speciaal voelen voldoende is om je geheime relatie in stand te houden.
  • Als je eenmaal je eigen doelen en behoeften begrijpt, word dan duidelijk over de motivaties van uw affaire-partner.
  • Zijn antwoorden zullen u helpen te zien of uw behoeften op één lijn liggen, of dat het het beste is om het af te blazen.
  • Heeft u een vraag voor Julia? Vul dit anonieme formulier in. Alle vragen worden anoniem gepubliceerd. Je kunt hier meer lezen.
  • Bezoek Insider's homepage voor meer verhalen.

Ik heb het afgelopen jaar geen werk gehad en woon bij mijn ouders en omgaan met stress en depressie als gevolg van gepest worden op het werk.

Gedurende deze tijd installeerde een man, laten we hem John noemen, een nieuw verwarmingssysteem in het huis van mijn ouders. Hij begon met me te flirten en ik voelde me geweldig, vooral omdat ik aankwam en mijn lichaamsvertrouwen afnam.

Ik kon niet geloven dat iemand me leuk vond toen ik in de slechtste vorm en staat van mijn leven was .

Eerst wist ik niet dat John getrouwd was. Maar toen merkte ik zijn trouwring op en raakte ik echt in de war. Ik vroeg me af of ik het mis had gehad en hij flirtte niet met me, maar was erg beleefd en aardig.

John heeft me op Facebook toegevoegd en we begonnen daar privé te praten. Zijn profielfoto was van hem en zijn vrouw op hun trouwdag. Ze zijn al 12 jaar samen, maar ze waren pas in februari 2019 getrouwd. Hij haalde niet eens een heel jaar huwelijk voordat hij haar begon te bedriegen.

Ik vertelde hem over mijn problemen met lichaamsdysmorfie en hoeveel dierbaren in mijn leven met middelenmisbruik te maken hadden. Hij vertelde me dat hij met dezelfde problemen worstelde en dat hij me voor zijn werk met hem mee wilde nemen op een roadtrip.

Hij kwam me ophalen en we gingen naar links, terwijl we over ons werk spraken. problemen die we allebei deelden. We hebben die avond niets met elkaar gedaan, zelfs niet gezoend. Hij vertelde me dat hij getrouwd was, dat hij van zijn vrouw hield en dat het hem echt speet dat we niets samen konden doen.

Maar hij bleef met me flirten en al snel kwamen we in een affaire terecht. John vertelde me dat hij van zijn vrouw houdt, maar het gevoel heeft dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Ze hebben een leuke tijd samen, ze hebben seks, tenzij hij het initieert, en hij heeft het gevoel dat hij voor haar en hun gezin werkt, maar krijgt er niets voor terug.

Ik vroeg waarom hij er niet met haar over praat, en hij zei: "Ja, maar het verandert nooit." Hij zei dat hij alleen bij haar blijft voor zijn kind. Hij zegt vaak: "Ik kan niet weggaan."

Soms vraag ik me af: "Zit hij in een normaal huwelijk waar dingen een beetje s --- soms worden en er moeilijke tijden gebeuren? Is dit een affaire met mij? zijn manier om iets uit zijn systeem te krijgen? Of zit hij in een huwelijk dat hij wil verlaten, diep van binnen?

Moet ik wachten om te zien of hij zijn huwelijk beëindigt?

- Manchester

Beste Manchester,

Ik kan begrijpen waarom je je aan deze relatie vastklampt nadat je je zo lang niet gewaardeerd voelde en geen genegenheid verdiende. Iedereen verdient het om gezien te worden, en ik ' Ik ben blij dat ik de afgelopen maanden de weg daarnaar heb gevonden.

Maar het is nu tijd om jezelf af te vragen of de bron van je hernieuwde geluk een duurzame bron is.

Om dat te doen, wees eerlijk tegen jezelf over je doelen. Wat wil je met je leven? Als een eerlijke partner die onvoorwaardelijke liefde kan bieden deel uitmaakt van die vergelijking, moet je misschien je huidige regeling heroverwegen.

Op basis van wat je hebt het me hier verteld, het is duidelijk dat John niet eerlijk is zijn vrouw. En als hij niet eerlijk tegen haar is over de affaire, hoe weet je dan dat hij eerlijk tegen je zal zijn?

Vertrouwen is een belangrijke basis voor een gezonde relatie. Als je je zorgen maakt over je vermogen om John te vertrouwen vanwege zijn vroegere en huidige acties, kan het tijd zijn dat jullie allebei het doel van de affaire opnieuw evalueren.

Om dat te doen, moet je eerst de tijd nemen voor jezelf om na te denken over de relatie. Wat doet dat met jou? Zijn die gevoelens de opofferingen waard die je hebt gebracht om bij hem te zijn, alsof je een geheim bent?

Een dagboek kan je helpen bij het benoemen van moeilijke emoties en aangeven waarom je ervoor kiest om bij John te blijven ondanks dat je de 'andere vrouw "in de vergelijking. Misschien zorgde hij ervoor dat je je begrepen, speciaal of sexy voelde.

Zodra je jezelf beter begrijpt en wat je nodig hebt om vooruit te komen, is het tijd om John's motivaties te begrijpen.

Je hebt gesproken met hem over zijn huwelijksproblemen, maar door hem gerichte vragen te stellen over wat de aanleiding was voor de affaire zelf, zou je de zaken recht kunnen zetten.

Volgens Ashley Madison-consulent en therapeut Tammy Nelson vallen bedriegers vaak in twee categorieën: Mensen die willen dat hun primaire relatie eindigt, maar niet weten hoe ze die moeten beëindigen, en mensen die niet tevreden zijn met zichzelf en niet weten waar ze terecht kunnen.

Om een ​​beter idee te krijgen van waar John valt , stel hem dan vragen als: "Waar was je naar op zoek in een affaire met mij?" en "Wat heb je door onze affaire over jezelf geleerd?" Nelson heeft het me eerder verteld.

De antwoorden van John zullen hem helpen zijn beslissing in een context te plaatsen en je in staat stellen te zien waar je relatiedoelen op één lijn liggen en waar ze uiteenlopen.

Misschien vind je het niet leuk wat hij moet doen. maar zijn antwoorden zullen duidelijkheid verschaffen, zodat je de vraag kunt beantwoorden die je dwarszit.

Vergeet tijdens het navigeren door deze gecompliceerde relatie niet de tijd te nemen om in jezelf te gieten. Zelfvertrouwen herwinnen, door middel van therapie, dagboeken, gesproken affirmaties en het ontdekken van nieuwe hobby's, zal je helpen om verliefd op jezelf te worden.

Dat is wanneer de genegenheid van een geliefde een extra bonus wordt, geen noodzaak.

Als Insider's vaste seks- en relatieverslaggever, is Julia Naftulin hier om al je vragen over daten, liefhebben en doen te beantwoorden - geen enkele vraag is te raar of taboe. Julia raadpleegt regelmatig een panel van gezondheidsexperts, waaronder relatietherapeuten, gynaecologen en urologen, om wetenschappelijk onderbouwde antwoorden te krijgen op uw brandende vragen, met een persoonlijke twist.

Heeft u een vraag? Vul dit anonieme formulier in. Alle vragen worden anoniem gepubliceerd.

Gerelateerde berichtgeving van Doing It Right:

Mijn partner heeft pas seks als hij getrouwd is, maar ik ben erg seksueel. Moet ik een affaire hebben om het uit mijn systeem te krijgen?

Ik heb een affaire met de partner van mijn beste vriend en hij is manipulatief geworden. Moet ik schoon komen?

Mijn antidepressiva maken het moeilijk om een ​​orgasme te krijgen. Hoe vertel ik het aan mijn partner en maak ik seks weer leuk?

Lees het originele artikel op Insider