Ik ben bang om uit te gaan terwijl de wereld weer opengaat, maar hier is hoe ik er kom

19 Apr 2021

Ik ben bang om uit te gaan terwijl de wereld weer opengaat, maar hier is hoe ik er kom

Naarmate meer en meer mensen in aanmerking komen voor het COVID-19-vaccin, voelt het alsof de meeste van hen in mijn DM's glijden. "Ik kan niet wachten om BINNENKORT rond te hangen ! " een vriend sms't me. "Backyard BBQ szn, here we come!" zegt een ander met een foto van hun biceps-pleisterbadge. Maar na meer dan een jaar elkaar op afstand te hebben gehouden, weet ik niet zeker of ik er klaar voor ben om zelfs mijn dierbaren weer binnen te laten.

De COVID-19-pandemie heeft zoveel van ons afgenomen. Een duizelingwekkend aantal mensen is baan en huisvesting kwijtgeraakt, grote mijlpalen zoals bruiloften en diploma-uitreikingen gemist - en heeft afscheid genomen van bijna 550.000 dierbaren, vaak via dezelfde schermen waarop we werken en spelen. Zelfs de gelukkigsten onder ons hebben ons gevoel van veiligheid geïnfiltreerd door het risico van besmetting en hebben tijdens de pandemie te maken gehad met levensveranderende uitdagingen.

Afgelopen maart reed ik in de metro om te werken aan wat ik niet deed ' Ik weet niet dat het dan de laatste keer zou zijn en niesde in mijn elleboog. Toen mijn medepassagiers naar de andere kant van de auto vluchtten, begon er een klein zaadje van angst in mijn borst te bloeien. Het schoot wortel toen onze wereld sloot, en het duurde niet lang voordat de gedachte aan een druk restaurant mijn hartslag deed stijgen, mijn handen trilden en mijn hoofd zwom van de adrenaline. Nu glinstert de opwinding van versoepelende beperkingen als waterig zonlicht door een verstikkend struikgewas van angst. En ik weet niet hoe lang het zal duren om mijn weg naar buiten te hacken, maar ik weet wel dat ik niet de enige ben.

"Angst is een overlevingsreactie en daarom is het een gepaste reactie voor de post-COVID-wereld weer binnen, ”verzekerde geluksexpert Matthew Ferry me. De auteur van Quiet Mind Epic Life noemt angst een waardevol hulpmiddel om door onze complexe en soms gevaarlijke wereld te navigeren. Maar zoals bij alle tools, kunnen we, tenzij we leren omgaan met die angst, net zo goed een graafmachine opstarten zonder vergunning.

Erken dat je gevoelens geldig zijn

Gevoelens bestaan ​​niet in een vacuüm, en zelfs die hartverscheurende angst probeert ergens naar te wijzen, legt dr. Margie Warrell, oprichter van Global Courage en auteur van You've Got This: The Life Changing Power, uit. van jezelf vertrouwen. En het is logisch om een ​​beetje op hun hoede te zijn voor elkaar nadat we ons een jaar hebben geconditioneerd om het potentieel van de pest bij elke voorbijganger te zien.

"Mensen zijn niet altijd redelijk, dus ter compensatie gebruikt je biologie angst, angst en negatieve emoties om je in de richting van veiligheid en zekerheid te bewegen", voegt Ferry toe. Hij raadt aan om aan jezelf toe te geven wanneer je angstig bent, in plaats van te proberen het opkomend tij te slikken of te negeren. 'Accepteer dat je lichaam heeft besloten dat er een potentieel gevaar is en dat het zich erop klaarmaakt. Concentreer je erop en adem erin. "

Bevestig vervolgens dat rode alarm dat uw lichaam u heeft gestuurd. Zeg tegen jezelf dat je de beste werkwijzen gaat volgen om zowel jou als dat angstdier dat in je hoofd leeft veilig te houden.

Weet wat we weten

Ik heb jaren besteed aan het verfijnen van technieken om mijn angst te beheersen, maar deze heeft al mijn coping-mechanismen op hun hoofd. Mijn brein is op zijn kalmst als ik de routekaart van de dag in mijn bullet journal heb, mijn koelkast gevuld met voorbereide ingrediënten en mijn kalender weken van tevoren bijgewerkt. Niet weten hoe de COVID-cijfers van de volgende week eruit zullen zien, wanneer mijn leeftijdscategorie in aanmerking komt voor vaccinatie of wanneer we misschien terugkeren naar kantoor, heeft het gevoel gehad door onbekende zeeën te zeilen.

"Als je bang bent om terug te gaan naar bepaalde plaatsen, is het belangrijk om hun COVID-protocollen te begrijpen om je veilig te voelen", legt Perri Shaw Borish uit, een psychotherapeut en oprichter van Whole Heart Maternal Mental Health. Zoek de veiligheidsmaatregelen van een restaurant op voordat je vertrekt of vraag naar sociale afstand en maskeer handhaving voordat je een evenement bijwoont. Als je nerveus bent over hoe het voelt om op drukke plaatsen te zijn, adviseert Warrell om eerst kleine stapjes te nemen. Ga eerst naar een rustig café, dan misschien een sit-down restaurant, en neem geleidelijk grotere stappen terwijl je brein zich terug in de wereld ontspant.

Luister naar je gevoel

En onthoud, we zijn allemaal individuele mensen met onze unieke eigenaardigheden. Alleen omdat de experts zeggen dat een bepaalde situatie een laag risico heeft, wil dat nog niet zeggen dat je je er meteen in moet storten. Geef jezelf ook de genade om van gedachten te veranderen. Wat gisteren veilig voelde, hoeft morgen niet je nieuwe normaal te zijn.

"Het is belangrijk om je fysieke grenzen te bewaren om je te beschermen en je angstgevoelens te verminderen", zegt Shaw Borish. Mijn vrienden voelen zich misschien veilig bij een ontmaskerd vreugdevuur, maar ik houd voorlopig mijn veiligheidsdeken over mijn neus en mond. We kruipen allemaal in ons eigen tempo naar normaal, en dat is prima.

Vind je bondgenoten voor angst

Onthoud ten slotte dat we allemaal een versie hiervan samen doornemen. Zelfs essentiële werknemers die nooit het voorrecht hebben gehad om zichzelf op te sluiten in hun huizen, hebben nog steeds te kampen met de sfeer van wantrouwen die al zo lang in onze openbare ruimtes heerst. Het terugbellen kost tijd en ondersteuning, en het is belangrijk om de uwe te vinden.

"Als we angstig zijn en twijfelen, adem dan, praat met iemand en visualiseer dat we kalm zijn", adviseert de gediplomeerde levenscoach Anita Kanti, auteur van Behaving Bravely. "We hoeven onze angsten niet alleen onder ogen te zien. . "

Als je niet het type bent om erover te praten met een vriend, overweeg dan om met een therapeut te praten over hoe je het doet, of probeer meditatie om in contact te komen met de stresssignalen van je lichaam. Voldoende slaap krijgen, alcohol en cafeïne beperken en leren wat je triggers zijn, zodat je ze kunt scheiden wanneer ze zich voordoen, kan allemaal ook helpen, voegt Shaw Borish toe.

Het kan maanden duren voordat ik weer in een vergaderruimte kan zitten, mijn maag draait om niets, behalve het verkeerde zeggen. Maar in de tussentijd ben ik mijn gereedschapskist aan het inpakken om weer naar buiten te gaan, en kijk ik uit naar de dag dat we allemaal samen in de zon kunnen dansen.

Probeer 200+ trainingsvideo's voor thuis van Men’s Health, Women’s Health, Prevention en meer op All Out Studio 14 dagen gratis!