De wetenschap achter Face Yoga-oefeningen

16 Apr 2021

De wetenschap achter Face Yoga-oefeningen

'The Cheek Lifter' en 'The Happy Cheek Sculpter' klinken misschien als zinnen uit een oefenvideo uit de jaren 80, en ze klinken zeker alsof ze van toepassing zijn op je wangen zonder gezicht. Maar volgens dermatologen en facialisten , kunnen deze gezichtsoefeningen - ook wel gezichtsyoga genoemd - het gezicht strakker en strakker laten lijken. In 2014 raadde Meghan Markle aan gezichtsyoga toe te voegen aan iemands huidverzorgingsroutine: "Ik zweer dat het werkt, hoe gek je je ook voelt . Op de dagen dat ik het doe, zijn mijn jukbeenderen en kaaklijn veel meer gebeeldhouwd, "vertelde ze Birchbox.

Hoe graag we de hertogin ook houden, we wilden contact opnemen met de experts voordat we onze gezichten in nooit- eerder geziene uitdrukkingen. Het blijkt dat er weinig bewijs is dat gezichtsoefeningen inderdaad gunstig zijn voor de vorm en toon van het gezicht. Tot dusverre heeft slechts één peer-reviewed onderzoek, gepubliceerd in Jama Dermatology in 2018, de gezichtstraining aangepakt In het onderzoek volgden 27 vrouwen tussen de 40 en 65 jaar een dagelijks regime van 32 gezichtsoefeningen gedurende acht weken, en elf weken daarna schakelden ze het schema om naar één keer om de dag. Onderzoekers bestudeerden blinde beoordelingen van de gefotografeerde resultaten, die volgens het onderzoek een "significante verbetering van de volheid van de boven- en onderwang" lieten zien. Misschien nog meer bemoedigend was dat de deelnemers zelf zeer tevreden waren en opmerkten "een significante verbetering in 18 van de 20 gelaatstrekken."

Deze kleine studie is niet nl Het is onmiskenbaar om ondubbelzinnig te bewijzen dat gezichtsoefeningen de volheid van het gezicht kunnen helpen verbeteren, maar dermatoloog Hadley King vertelt Allure dat "bepaalde gemotiveerde patiënten" baat kunnen hebben bij de oefeningen, vooral als ze in de loop van de tijd met consistentie worden gedaan.

De in Los Angeles gevestigde facialiste Candace Marino heeft ontdekt dat gezichtsyoga "het verouderingsproces vertraagt, spanning verlicht en helpt om de huid en de onderliggende spieren en weefsels te versterken." Ze beveelt gezichtsyoga aan voor "iedereen die tegen minimaal invasieve behandelingen zoals injecties, draden en lasers is", evenals voor patiënten die cosmetische behandelingen willen aanvullen.

Zoals King opmerkt, is spiervolume slechts een deel van onze gelaatstrekken. "Onze gezichten verliezen volume naarmate we ouder worden en dit draagt ​​bij aan een slappe huid - maar dit volume is een combinatie van botten, vet en spieren, niet allemaal spieren", legt ze uit. Gezichtsoefeningen zijn gericht op spieren, niet op botten en vet.

Zo'n kleine hoeveelheid onderzoek laat ruimte voor tegenstanders. "Ik heb nog nooit een langdurig voordeel gezien van het doen van [gezichtsoefeningen]", zegt schoonheidsspecialiste Joanna Vargas. (Ze geeft de voorkeur aan hands-on gezichtsmassage, waarbij ze opmerkt dat elke goede gezichtsbehandeling een eenvoudige gezichtsmassage omvat om het gezicht te depuffen en contouren te geven.)

Voor degenen onder ons die al een meerstaps huidverzorging hebben regime en / of moeite hebben om de tijd te vinden om lichaamsbeweging te maken, laat staan ​​voor het gezicht, het goede nieuws is dat gezichtsyoga kan worden gedaan terwijl je je dag doorbrengt. "Ik raad altijd aan om het te gebruiken tijdens downtime, dus tijdens het tv kijken of zelfs onder de douche", zegt Marino.

Hoe je het gezicht kunt trainen

Sinds het onderzoek van 2018 is Nog steeds de beste gegevens die we hebben, raadt King aan om te beginnen met een routine die is opgebouwd uit enkele van de 32 gezichtsoefeningen die door de onderzoekers zijn getest. "Ze bevelen gezichtsoefeningen aan waarbij de wangen worden gerimpeld en samengeknepen. Door de wangspieren op te bouwen, kunnen de wangen er voller uitzien", zegt ze. Elk moet ongeveer een minuut worden uitgevoerd.

Nek strekken

Weet je hoe je je quads strekt voordat je gaat hardlopen? Marino adviseert om uw nek te strekken voordat u aan uw gezichtsoefening begint. "Met hulp van je hand, laat je het hoofd naar één schouder zakken, strek je in de richting van de hand. Herhaal aan de andere kant. Nadat je beide kanten hebt gestrekt, gebruik je beide handen achter de nek en masseer je de spieren langs de wervelkolom, en werk omhoog naar de achterkant van de schedel. " Plaats daarna uw wijsvingers onder uw kin. Terwijl je tegen je kin drukt, leun je je hoofd achterover om een ​​fijne rek in je nek en rug te voelen. Houd deze positie (5) vijf seconden vast.

Cheek Lifter

King breekt precies uit hoe je je wangherhalingen (2) kunt krijgen: "Open mond en vorm een ​​O, positie de bovenlip over de tanden, glimlach om de wangspieren op te tillen, plaats de vingers lichtjes op het bovenste deel van de wangen, laat de wangspieren los om ze te laten zakken en til ze weer op. Herhaal. ”

Blije wangen

Deze beweging zal je heel kort in The Joker veranderen: glimlach zonder de tanden te laten zien, de lippen op elkaar te drukken, de wangspieren te glimlachen, de vingers op de mondhoeken te plaatsen en ze omhoog te schuiven tot de bovenkant van de wangen. Houd 20 seconden vast.

Focus op voorhoofd

Plaats je vingers plat tegen je voorhoofd. Veeg je vingers omhoog en naar buiten richting de haarlijn en slapen (3) (Dit kan in feite helpen om fijne lijntjes in de loop van de tijd glad te strijken, zegt dermatoloog Dendy Engelman.) Pauzeer op de slapen met lichte maar stevige druk om de spanning te verminderen.

Chin Sculptor

krijg een wangburger In het begin zegt Marino tegen haar cliënten dat ze zich naar de kin moeten draaien (1): 'Plaats twee vingers onder je kin, langs het kinbeen naar het zachte gedeelte onder je tong, en druk ze voorzichtig omhoog. Pak nu je tong en duw hem in je verhemelte. U voelt een samentrekking van de spieren op uw vingers. Doe dit 10-20 keer met je tong. '' Deze bewegingen helpen de spieren onder de kin te versterken, het moeilijk bereikbare gebied te versterken en mogelijk te werken om de laksheid te voorkomen die een dubbele kin kan veroorzaken. Druk om te eindigen op een extra pompje van serum op je nek, waarbij je de vingers omhoog veegt tot aan de kin (4).

Tot er meer onderzoek uitkomt, kan het volgen van je eigen vooruitgang via selfies in de loop van de tijd de beste manier zijn om te bepalen of gezichtsoefeningen enig voordeel hebben voor jou. Maar hoe goed ze ook werken, één ding zal altijd waar zijn: je voelt je meer als een koninklijke hertogin.

Aanvullende rapportage door Paige Stables.

Lees meer over huidverzorging:

  • De beste vitamine C-huidverzorgingsproducten voor een stralende huid
  • Hoe zich te ontdoen van rare bruine lijntjes van uw gezichtsmasker
  • Waarom je niet zou moeten proberen om je lichaamshaar thuis te waxen

Bekijk nu de hele ochtendroutine van een dermatoloog:

Nu kijken: verleidelijke video.

Jij kan Allure volgen op Instagram en Twitter of abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alles wat met schoonheid te maken heeft.